Friday, May 12, 2017

רשימה אלטרנטיבית למשפטים בגיאומטריה

כתבתי את הרשימה הזו כיוון שקודם כל ברשימה המקורית היו חסרים כמה משפטים שנלמדו בחטיבת ביניים ולפי חוזר מפמ"ר ניתנים לציטוט בבגרות. דבר שני שהפריע לי זה שההגדרות לא נכללו במשפטים ואף על פי שאני מבינה את ההגיון המתמטי, מבחינה דידקטית היה מאוד לא נוח לתלמידים לחזור על המפשטים ללא ההגדרות. והדבר האחרון שהפריע היה הסדר של המשפטים. לכן כתבתי רשימה אלטרינטיבית שלמיטב הבנתי ניתנת כולה לציטוט בבגרות ונוחה יותר להוראה.

רשימת משפטים בגיאומטריה

האסמכתא לכך שניתן להשתמש במשפטים של חטיבת ביניים בבחינת הבגרות היא המסמך הבא שנמצא באתר המפמר
שימו לב שכתוב בו במפורש שכל המשפטים שנלמדים בחטיבת ביניים ניתנים לשימוש בהיבחנות בחטיבה העליונה


כתבתי גם רשימה עם פחות שינויים. הכנסתי בה רק את ההגדרות ואת המשפטים מתוך המסמך של חטיבות ביניים.
מה שמסומן בסוגריים (ה) זה הגדרות. מה שמסומן (ר) זה מתוך הרשימה הקיימת. ומה שמסומן (ל) זה אומנם לא קיים ב104 משפטים אבל לא הגיוני שלא יקבלו את זה בבגרות (לפחות לפי ההגיון שלי)

Tuesday, May 9, 2017

מבוא לנגזרת בעיני התלמיד

התהליך הבא נוצר על ידי התלמיד של כיתה ט ניצן גלזר. התלמיד הזה השתתף בתוכנית "אקדמיה בתיכון" ואמר שיש לו רעיון שלדעתו יפה ומקורי ללמד את המבוא לנגזרת. כיוון שבכיתה ט מותר  לתלמידים להציג נושאים שהם רוצים נתתי לו להציג את הנושא (למרות שהוא לא נלמד בכיתה ט).

התלמיד מקשר בין הנגזרת למהירות הרגעית ולדעתי עושה את זה יפה מאוד. יש לציין שהכיתה היא כיתת עמט והיא לומדת פיזיקה ומכירה את הנוסחאות הבסיסיות שהתלמיד מסתמך עליהם.


אינני יודעת האם המערך מתאים לכל כיתה, והאם כדאי לעשות בו התאמות מיוחדות, מה שכן, השיעור עבר באווירה מאוד טובה, והיה ברור לתלמידים מה המוטיבציה. 

4 יחידות כיתה י

  פריסה של 4 יחידות דף מצויין של הדס כליפא על חיוביות ושליליות משאבי הוראה: משאבי הוראה מצויינים 2025:  תוכנית עבודה אייל שלמה: מבחן 2 רבעון...